Bli sunn med disse vanene

Hva vil det si å være sunn? Avanserte måltider? Harde treningsøkter? Nei, å være sunn handler om å være levende og i balanse. Du kan oppnå sunnhet ved å gjennomføre enkle vaner gjennom hverdagen. Dette er vaner som skal holde kroppen og hjernen gående.

Start dagen med et glass med vann, helst rett etter du har stått opp. Vann vekker deg, forebygger forstoppelse og skyller blant annet nyrene dine. Når nyrene skylles blir ikke giftige stoffer lagret i kroppen. Dette vil føre til at du får en sunn og ren hud.

Til frokosten må du å gjøre grove kornproduker samt frukt og bær til en vane ved spisebordet. Grove kornprodukter inneholder en rekke med viktige mineraler og vitaminer, som gir deg et jevnt blodsukker og bidrar med å holde vekten din jevn. Frukt og bær trenger å bli din nye bestevenn! Bær som jordbær og blåbær inneholder mye folat som reduserer tretthet og utmattelse.

En viktig vane å ha i din hverdag er å kutte ut alt av ferdigposer. Lag maten fra bunnen av! Ferdigposer inneholder unødvendige tilsetningsstoffer og unødvendige mengder med sukker og fett. Lag maten fra bunnen av, så har du oversikt over hva den inneholder. Lag gjerne måltidene med dine venner, barn eller kjæreste! Det vil bidra med å gi dere en bedre relasjon og øker sosiallivet ditt.

Ha sunne snacks gjennom dagen. Å gå en helt dag uten litt snacks mellom måltidene er nesten umulig! Ikke dropp snacks, bare bytt det ut med sunne alternativer! Kutt grønnsaker som gulerøtter, agurker og stangselleri og ha dipp ved siden av.

Kjøp mer økologiske matvarer! Økologiske matvarer er alt som er ø-merket i matvarebutikkene. Dette er matvarer som hverken har blitt dyrket med kunstig gjødsel eller inneholder sprøytemidler. Disse varene er bra for kroppen din, for de inneholder mer næringsstoffer. Råvarer smaker bedre og inneholder mer næringsstoffer når de vokser naturlig.

Bytt drikkevanene dine, bytt ut energidrikker og brus med hjemmelaget smoothie. Smoothie gir deg et større inntak av frukt og bær, og vil resultere i at du får et stort inntak med nødvendig næringsinnhold. Smoothie vil bidra til å beskytte cellene dine, forebygge livsstilsykdommer og gir deg en metthetsfølelse.