Hver eneste grønnsak har sine egne egenskaper i å gi oss helsefordeler. Grønnsaker øker generelt helsen vår og årvåkenheten som gjør at vi får mer energi til å utføre hobbyene våre som å spille Storspiller mobil spilleautomater på casino, der finner du en rekke med forskjellige spillautomater. Det er til og med spill med vegetabilske tema, som øker motivasjonen din til et sunnere kosthold. Spilleautomatene som Jackpot 6000 og Mega joker har de perfekte vegetabilske temaer som motiverer deg! Det er ikke alltid lett å vite hvilke grønnsaker man bør ta et større inntak av, fordi de er så mange utvalg. Dersom du har dårlig hud, så kan spesifikke grønnsaker hjelpe deg med å få en sunnere og glødende hud. Vi har gjort det enkelt for deg å få oversikten du trenger!

Artisjokk

Artisjokk er en kurvplante fra middelhavslandene og har lav fettinnhold, proteiner, folat og kostfiber. Denne grønnsaken bidrar til veksten i muskelmasse, reduserer utmattelse og bidrar til normalt blodtrykk.

Asparges

Asparges har blitt brukt i århundre i både matretter og medisiner, det blir kalt for «grønnsakenes konge». Den er knasende, består av mer enn 90% vann og er gode kilder til fiber, vitamin A, vitamin C, vitamin E og vitamin K. Den inneholder også krom, som et spormineral som bidrar med å forbedre evnene til å transportere glukose fra blodet til cellene for insulinet. Den styrker hukommelsen, fjerner kroppens overskudd av salter, linder ødemer og hjelper mot bakrus.

Aubergine

Aubergine også kjent for eggfrukten, kom fra Asia til Europa på 700-tallet og har siden da vært en viktig å ha i kjøleskapet. Aubergine er en god kilde til protein, kostfiber og kalsium som bidrar til å opprettholde en stabil hjertefrekvens, forbedrer hjernens funksjon og forbedrer beinhelsen.

Brokkoli

Brokkoli er en nær slektning av blomkål og betyr «den blomstrende toppen». Brokkoli har blitt en viktig del av norsk mat kultur, og ble først dyrket for over 2000 år siden av romerne. Brokkoli er en god kilde til fiber, vitamin C, vitamin A, vitamin B6, fosfor, sink og jern. Alt dette bidrar til en mengde med helsefordeler. Brokkoli er positivt for det kardiovaskulære systemet, fordøyelsen og immunforsvaret. Denne grønnsaken kommer til å gi deg bedre syn, hjelpe mot søvnproblem, minske risikoen for kreft og øker forbrenningen.

Grønnkål

Grønnkål er i familie med brokkoli, rosenkål og blomkål og er stappfull av næringsstoffer. Grønnkål er noe av det sunneste du kan spise. Den har et høyt innhold av protein, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin B6, kalsium, kalium og forlat. Alt dette bidrar med å opprettholde normal hud og normalt syn, beskytter cellene våre mot oksidativt stress og forsterker immunforsvaret vårt.

Ingefær

Ingefær er en kulturplante som har vært dyrket i mange tusen av år i Kina. Ingefær inneholder mange vitaminer som Vitamin C, Vitamin B6 og Vitamin E. Det inneholder også mineraler, kalsium, kalsium, fosfor og kobber. Alt dette virker mot diaré, reduserer luft i magen, demper betennelse og øker blodgjennomstøpningen som forhindrer høyt blodtrykk.

Mais

Mais er en kulturplate som stammer fra Sør-Amerika, og har lavt fettinnhold. Mais har både folat, kalium og fosfor, dette bidrar til å redusere utmattelse og opprettholder et normalt blodtrykk.

Tomat

Tomater kommer opprinnelig fra Syd-Amerika og dyrkes både på friland og i drivhus. Tomater inneholder Vitamin C, beta-karoten, kostfiber og antioksidanter. Dette bidrar med å dempe kreftutvikling, gjør huden mykere og hjelper mot solbrenthet. Derfor bør du spise massevis av tomater.

Søtpotet

Søtpoteter er noe du bør fortsette å spise av, og dersom du ikke spiser det fra før så bør du starte med engang. Søtpoteter inneholder mye fiber, vitaminer som vitamin B6, vitamin D og vitamin C og antioksidanter. Dette bidrar med å beskytte kroppen mot en rekke sykdommer og helseproblemer, det regulerer blodsukkeret, forbedrer fordøyelsen og minsker risikoen for hjertesykdommer og fedme. Søtpoteter er også svært bra for gravide, det inneholder folat som er viktig for fosteret sin utvikling.

Start med å spise mer av disse grønnsakene fra i dag!