Vegansk snacks!

Selv om frosne grønnsaker er sunnest, ifølge ernæringsfysiologer så kan vi forsatt holde hverdagene gående med ferske grønnsaker. Ferske grønnsaker er fortsatt stappfulle av nødvendige næringsstoffer som vi har nytte av. Vi kan lage mange ulike måltider og lette snacker av alle grønnsak utvalgene vi har.

Agurkbåter med kikkerter

Agurk tilhører gresskar familien og vokser på planten Cucumis sativus, og er et svært sunt alternativ for pålegg. Det er mange fordeler med å spise agurk. Den består av 96 % vann og er derfor bra for tørsten og den inneholder både vitamin C og vitamin D som er bra for huden og skjelettet. Til denne snacksen trenger du agurk, kikkerter og rømme.

– Skyll agurken under kaldt vann og kutt den i båter.

– Ta ut fruktkjøttet med en skje.

– Legg kikkerter der hvor fruktkjøttet var.

– Ta en teskje rømme over kikkertene.

Gulrotpinner med hummus

Gulerot er en toårig rotvekst som er meget populær hos barnehage ungene. Gulerøtter er en vitamin A-booster, den store mengden bidrar til bedre syn. Gulerot bidrar også til å reduser risikoen for kreft, forsterker immunforsvaret og holder hjertet sunt. For å lage denne enkle snacksen så trenger du gulerøtter og hummus. Du kan kjøpe hummus i din nærmeste matvarebutikk eller lage den fra bunnen av. Kikkertene i denne matretten inneholder en stor mengde med vitamin B som er bra for hjertet, er diabetesforbyeggende og gir stabilt blodsukker.

– Skyll gulerøttene og kutt dem i pinner.

– Ha hummus i en bolle ved siden av.

Selleri med peanøttsmør

Selleri med peanøttsmør er en tilfredsstillende grønnsakssnacks som holder deg mett. Dette er en perfekt snacks dersom du ønsker å oppnå vekttap. Selleri er dyrket i tempererte strøk og inneholder lite kalorier, men en mengde med næringsstoffer. Denne grønnsaken inneholder mye vann og mange mineraler og vitaminer. Den inneholder kalsium, magnesium, Vitamin A, V, E, D, B6, B12 og vitamin K. Alle disse bidrar til å beskytte egenskapene til hjertet, reduserer betennelse, hjelper nervesystemet med å slappe av og forbedrer fordøyelsessystemet. Peanøttsmør inneholder mye proteiner og fiber som bidrar til en rekke kroppsfunksjoner. Alt du trenger er selleri og peanøttsmør.

– Skyll sellerien i kaldt vann og kutt dem i pinner.

– Ta peanøttsmør over selleripinnen.